Ana içeriğe atla
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Elektrik - Elektronik Mühendisliği?

1. Deneyimli Akademisyenler

SUBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, alanında uzman ve sektörde deneyimli akademisyenlerden oluşan güçlü bir kadroya sahiptir. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine en güncel bilgileri ve teknolojileri aktarmak için sürekli kendilerini geliştiren deneyimli akademisyen kadrosu, öğrencilere hem teorik hem de pratik bilgi sağlamaktadır. Akademik kadromuz, ulusal ve uluslararası projelerde aktif rol alarak, öğrencilere gerçek dünya deneyimlerini aktarma fırsatı sunmaktadır. Bölümümüz bünyesinde tam zamanlı olmak suretiyle alanında uzman 7 profesör, 2 doçent, 8 doktor öğretim üyesi, 8 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

SUBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, mezunlarını iş dünyasına tam donanımlı olarak hazırlamayı hedeflemektedir. Elektrik Elektronik Mühendisliği programımız, sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak güncellenmiş müfredatı ve uygulamalı eğitim yöntemleriyle mezunlarımızın iş dünyasında hemen fark yaratmasını sağlamaktadır. Staj ve işyeri eğitimleri sayesinde öğrencilerimiz, mezun olmadan önce profesyonel deneyim kazanmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimize öğrenim hayatları boyunca TÜBİTAK, TEKNOFEST ve bitirme projeleri gibi oldukça önem arz eden ve proje kültürlerinin gelişimine yol açan faaliyetler kapsamında deneyimli akademisyenler tarafından danışmanlık yapılmaktadır. Oluşturulmaya çalışılan bu proje kültürü ve eko sistemi sayesinde öğrencilerimiz iş dünyasına adım atarken ciddi bir rekabet üstünlüğü sağlamaktadırlar. Bu bağlamda bölümümüz mezunları oldukça yüksek bir işe yerleştirme oranı ile mezun olduktan sonra iş dünyasında hızlı bir şekilde yerlerini almaktadırlar.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

SUBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, öğrencilere yalnızca akademik değil, sosyal ve kültürel açıdan da zengin bir ortam sunmaktadır. Kampüsümüz, öğrenci kulüpleri, spor etkinlikleri ve kültürel faaliyetlerle dolu, dinamik bir yaşam alanı sunmaktadır. Öğrencilerimiz, farklı ilgi alanlarına yönelik etkinliklerle kendilerini geliştirme ve sosyalleşme fırsatı bulmaktadır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları
SUBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunları, geniş bir yelpazede kariyer fırsatlarına sahiptir. Enerji, otomotiv, telekomünikasyon, savunma sanayi, sağlık, bilgi teknolojileri ve endüstriyel üretim gibi çeşitli sektörlerde çalışma imkanları bulunmaktadır. Mezunlarımız, elektrik enerji üretim, iletim ve dağıtım şirketlerinde, yenilenebilir enerji projelerinde ve akıllı şebeke teknolojilerinde görev alabilirler. Ayrıca, enerji verimliliği ve yönetimi alanında uzmanlaşarak sürdürülebilirlik projelerinde önemli roller üstlenebilirler.
Elektrik elektronik mühendisleri, devletten özel sektöre, eğitimden danışmanlığa birçok sahada iş bulabilmektedir. Hatta ürün ve sistemleri için elektrik elektronik mühendisliğine ihtiyaç duymayan bir şirket bulmak oldukça zordur. Günümüzde elektrik elektronik mühendisleri yaygın olarak akıllı şehir uygulamaları, yenilenebilir enerji sistemleri, robotik ve otomasyon, akıllı cihazlar, güvenlik sistemleri, uçak ve uzay teknolojileri gibi alanlarda çalışmaktadırlar. Elektrik elektronik mühendisleri, genellikle diğer mühendisler ve disiplinlerden profesyonellerle takım çalışması yaparak, karmaşık ve çok disiplinli projelerde önemli roller üstlenirler.
Bu kapsamda mezun olan öğrencilerimiz, iş dünyasına adım atarken birçok disiplinle ortak çalışma imkanı bulabilecekleri geniş bir alan yelpazesi ile karşılaşacaklardır. Böylece mezunlarımız, istihdam ve kariyer olanakları açısından zengin ve çeşitli bir seçeneğe sahip olacaktır.

Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

- Mekatronik Mühendisliği - Bilgisayar Mühendisliği Bu bölümlerle ÇAP yaparak, öğrencilerimiz hem Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında hem de ikinci bir disiplinin getirdiği bilgi ve becerilere sahip olabilirler. Bu sayede, kariyerlerinde daha geniş bir perspektif kazanarak iş dünyasında rekabet avantajı elde edebilirler.

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım